Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Facebook-kommentar tema i kirkebrann-avhør

17-åringen benekter at han hadde gitt uttrykk for at han skulle «ut og pyre» litt før kirkebrannen, sier forsvarer.

SIKTET FOR KIRKEBRANN: En 17 år gammel gutt er siktet for å stå bak brannen av Østsiden kirke i Porsgrunn (Østre Porsgrunn kirke). Den 251 år gamle kirka brant ned til grunnen. Foto: Per Eirik Hekkelstrand / Scanpix
SIKTET FOR KIRKEBRANN: En 17 år gammel gutt er siktet for å stå bak brannen av Østsiden kirke i Porsgrunn (Østre Porsgrunn kirke). Den 251 år gamle kirka brant ned til grunnen. Foto: Per Eirik Hekkelstrand / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PORSGRUNN/OSLO (Dagbladet): En 17 år gammel gutt fra Porsgrunn ble i dag siktet for å ha tent på Østre Porsgrunn kirke natt til 11. april.

17-åringen sitter fremdeles i politiets varetekt etter et avhør med politiet i Telemark i dag.

Benekter Facebook-innlegg - Vi har siktet en 17 år gammel gutt fra Porsgrunn nå i ettermiddag og avhørt ham. Vi mener det er skjellig grunn til mistanke, og det er etter etterforskningsskritt vi kunne ta ut siktelsen, sier politiadvokat Jon Borgen ved Telemark politidistrikt til Dagbladet.

Et innlegg 17-åringen skal ha postet på Facebook, ble tema i avhøret. Der skal han ha skrevet at han skulle «ut og pyre».

- Dette har han benektet overfor politiet i avhør, men jeg vil ikke gå videre inn på hva som ble sagt i avhøret, sier advokat Marius Haugstoga, som bistår 17-åringen i saken.

- Han sier han ikke har noen tilknytning til saken overhodet, og mener dermed at han ikke er skyldig. Det er for ham en stor belastning å være under en så alvorlig siktelse, sier Hougstoga til Dagbladet.

Kan skje flere pågripelser Østre Porsgrunn kirke brant ned til grunnen natt til 11. april. Politiet etterlyste fire personer, to av dem ble sett løpende fra stedet, to andre ble sett på moped.

- Vi har ingen andre mistenkte eller siktet, men utelukker ikke at han kan ha vært sammen med noen. Det kan skje flere pågripelser, sier Borgen til Dagbladet.

Politiet mener brannen startet etter at en eller flere personer plasserte to plastkonteinere inntil kirkeveggen og tente på.

BRANT NED: Den 251 år gamle trekirken i Porsgrunn brant ned til grunnen. Foto: Torbjørn Berg/Dagbladet
BRANT NED: Den 251 år gamle trekirken i Porsgrunn brant ned til grunnen. Foto: Torbjørn Berg/Dagbladet Vis mer

Politiet har fått inn tips om konkrete personer, og mente tidligere denne uka at de kunne sitte på navnet på én eller flere av dem som tente på den 251 år gamle trekirken. Mistanken har vært rettet mot lokale ungdommer.

- Bare trist Sogneprest Per Johan Wiig synes det er viktig at man får en avklaring på saken.

- Det er viktig for oss at dette nå kan bli oppklart og det er viktig for oss at den eller de som har gjort dette gjør opp for seg, sier sogneprest Per Johan Wiig ved Østre Porsgrunn kirke til Dagbladet.

Nå ønsker han at politiet får ro til å gjøre jobben sin.

- For oss er dette bare trist fordi vi har mistet en viktig del av menigheta vår, sier han.

TOK UT SIKTELSE: Politiadvokat Jon Borgen i Telemark politidistrikt tok ut siktelse mot den 17 år gamle gutten. Foto: Pål Terje Støtvig/Dagbladet
TOK UT SIKTELSE: Politiadvokat Jon Borgen i Telemark politidistrikt tok ut siktelse mot den 17 år gamle gutten. Foto: Pål Terje Støtvig/Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media