Facebook lager sikker innlogging for anonyme brukere

- Det er viktig for oss at vi kan tilby metoder for sikker bruk av nettsiden vår.

ANONYMITET:  Facebook kunne i dag opplyse om at de har tilrettelagt for at Tor-brukere skal få kunne være anonyme også på deres nettside. Foto: REUTERS/Dado Ruvic/NTB Scanpix
ANONYMITET: Facebook kunne i dag opplyse om at de har tilrettelagt for at Tor-brukere skal få kunne være anonyme også på deres nettside. Foto: REUTERS/Dado Ruvic/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Facebook har mottatt mye kritikk for sine personvernsregler gjennom tiden.

Derfor overrasket det mange da selskapet i dag kunne opplyse om at de gir anonyme nettbrukere en mulighet til å være anonyme også på Facebook.

De har laget en egen link tilpasset Tor-nettverket, skriver The Verge.

- Sikker bruk Tor (forkortelse for Tor Onion Router) er navnet på programvare og infrastruktur som benyttes av mange for å oppnå anonymitet og å omgå sensur på internett.

- Det er viktig for oss at Facebook kan tilby metoder for sikker bruk av nettsiden vår, skriver Alec Muffet, som jobber med sikkerhet for Facebook, i et innlegg på det sosiale nettstedet.

Brukerne må fortsatt logge inn med sitt eget navn, og vil ikke være anonyme på selve nettsiden, men denne innloggingen sørger for at de kan beskytte sin identitet og geografiske plassering for andre.

Dette kan særlig være aktuelt for aktivister i land med streng sensur og undertrykkende regimer.

Ikke lastet riktig Personer som har lastet ned Tor-programvaren har riktignok kunne bruke Facebook før nå, men ifølge The Verge har ikke siden alltid blitt lastet inn riktig og noen ganger ikke i det hele tatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer