GJØR FORANDRINGER:  Mark Zuckerberg lanserte i dag en ny søkefunksjon for Facebook, på en pressekonferanse i selskapets hovedkvarter i California. Foto: AP /Jeff Chiu)
GJØR FORANDRINGER: Mark Zuckerberg lanserte i dag en ny søkefunksjon for Facebook, på en pressekonferanse i selskapets hovedkvarter i California. Foto: AP /Jeff Chiu)Vis mer

Facebook lanserer ny søkefunksjon

Vil la deg søke i bilder, mennesker, steder og medlems-interesser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Facebook-gründeren Mark Zuckerberg slapp nyheten på det som har blitt en myteomspunnet pressekonferanse i dag, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Verdens største sosiale nettverk, Facebook, gjør forandringer i et forsøk på å snu motgangen på Wall Street-børsen, og ifølge Reuters har det blitt spekulert i om selskapet ville lansere en smart-telefon eller et eget produkt for nettsøk.

Har fått kritikk Men på dagens pressekonferanse presenterte altså Zuckerberg en ny søkefunksjon for de over én milliard brukerne. Funksjonen skal la brukerne navigere seg gjennom innhold som har blitt delt med dem.

For kritiske røster har i lengre tid tatt til orde for at den gjeldende søkefunksjonen til nettstedet er utilstrekkelig, skriver Reuters.

- Søkefunksjonen innebærer bilder, personer, steder og medlemmenes interesser. Den er nå tilgjengelig som en beta-versjon, sa Mark Zuckerberg på pressekonferansen.

Opp på børsen - Det bør være mulig å spørre søkefunksjonen om ting som «hvem er mine venner i San Francisco», la han til.

Forventningene til den store nyheten på pressekonferansen, i tillegg til forventninger om gode resultater fra fjerde kvartal, har allerede økt Facebook-aksjen, ifølge Reuters. Siden årsskiftet har aksjen steget med 15 prosent.

Etter dagens lansering falt imidlertid Facebook-aksjen med 2,6 prosent, skriver CNN.