Facebook ler seg skakk av dette skiltet, men det er slett ikke ekte

Har du latt deg lure?

MANIPULERT: På NSBs togvogner opplyses det om hvilken side av toget togpassasjerene skal gå av. Togselskapet konkluderer dermed med at denne teksten ikke kan ha kommet opp ved en feil og at bildet er manipulert.
MANIPULERT: På NSBs togvogner opplyses det om hvilken side av toget togpassasjerene skal gå av. Togselskapet konkluderer dermed med at denne teksten ikke kan ha kommet opp ved en feil og at bildet er manipulert. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kanskje trodde du det var en piksel eller to som hadde forsvunnet fra togskiltet som vanligvis viser «Avstigning venstre side».

De siste dagene har nemlig en manipulert versjon av skiltet spredt seg som ild i tørt gress på Facebook hvor noen elegant har fått det til å se ut som det står «Avsugning venstre side».

NSB kan heldigvis forsikre oss om at bildet er manipulert når vi tar kontakt med dem mandag formiddag.

- Dette kan ikke ha skjedd ved en teknisk feil, så det er nok noen som har hatt det fryktelig morsomt. Det har vært en runde på dette skiltet før også, så dette er ikke noe nytt, sier kommunikasjonssjef i NSB, Åge-Christoffer Lundeby til Dagbladet.

Forskjellige innlegg med bildet har i løpet av de siste dagene fått tusenvis av delinger og likerklikk på Facebook, men NSB har i ettermiddag selv gått ut på Twitter og gjort det klart at bildet er manipulert og bedt vedkommende om å fjerne bildet.

Teksten som dukker opp på det manipulerte bildet har altså ikke dukket opp på noen av NSBs tog, men er fotomanipulert inn i etterkant og lagt ut på internett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer