Facebook nekter å slette falsk Pelosi-video

Trump-tilhengere sprer falsk video av Nancy Pelosi.

- FULL?: En video av Nancy Pelosi, Demokratenes leder i representantenes hus, går sin seiersgang på sosiale medier. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En video av Nancy Pelosi, demokratenes leder i Representantenes hus, har blitt en viral vinner i sosiale medier. Med enkle redigering har noen gått inn å forandret hastigheten på videoen slik at Pelosi høres beruset eller syk ut når hun snakker.

Pelosi snøvler og snakker utydelig

En analyse av videoen, som Washington Post og AFP har gjennomført, viser at hastigheten er redusert til 75 prosent, samtidig med at lyden er manipulert. Det gjør at Pelosi ser ut til å snakke svært sakte og utydelig, som om hun skulle være påvirket av alkohol.

Én versjon av videoen er delt på Facebook av det konservative nettstedet Politics WatchDog og er sett 2,3 millioner ganger. Videoen har også gått viralt på YouTube og Twitter.

Facebook innrømmer falsk video

Facebook innrømmer at video av Nancy Pelosi er manipulert, men vil ikke gjøre noe for å hindre at den blir spredt på sine sider. Fredag satte Facebook sine egne faktasjekkere fra Lead Stories og PolitiFact på saken, og de konkluderte med at videoen var forfalsket.

- Vi har ikke noen policy som indikerer at innholdet som postes på Facebook må være ekte eller sant, uttalte Facebook i en melding til The Washington Post.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer