Facebook og Twitter blokkerer Biden-artikkel

USAs president Donald Trump raser mot Facebook og Twitter etter at plattformene blokkerer deling av en artikkel om hans utfordrer, Joe Biden.

AVVISER ANKLAGER: Facebook og Twitter blokkerer deling av en artikkel, der det hevdes at Demokratenes Joe Biden og sønnen Hunter kan knyttes til korrupsjon i Ukraina. Joe Biden selv avviser anklagende. Foto: Carlos Barria / Reuters / NTB
AVVISER ANKLAGER: Facebook og Twitter blokkerer deling av en artikkel, der det hevdes at Demokratenes Joe Biden og sønnen Hunter kan knyttes til korrupsjon i Ukraina. Joe Biden selv avviser anklagende. Foto: Carlos Barria / Reuters / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I artikkelen, publisert av New York Post, hevder avisa å ha fått tilgang til en rekke «avslørende» e-poster som kan spores tilbake til Biden og hans sønn, Hunter. Videre hevder NYP at Hunter introduserte faren, som på tidspunktet var USAs visepresident, for en ukrainsk forretningsmann.

Joe Biden skal ha hatt sønnens forretningsinteresser i bakhodet i håndteringen av de diplomatiske relasjonene mellom landene, hevdes det i artikkelen. Hunter har sittet i styret til det ukrainske energiselskapet Burisma, som har blitt etterforsket for korrupsjon.

Brukere som har forsøkt å dele artikkelen, har fått opp et varsel om at det ikke er mulig. Twitter eller selskapets partnere har identifisert lenken som «potensielt skadelig», skriver NTB.

Biden avviser anklagende

USAs president Donald Trump har lenge hevdet at Hunter har stått sentralt i det han har omtalt som en korrupsjonsskandale i Ukraina. Blant annet var bakgrunnen for riksrettssaken mot ham tidligere i år at han i fjor sommer holdt tilbake 3,5 milliarder kroner i lovet militærhjelp til landet, for deretter å be landets president Voldoymyr Zelenskyj om å etterforske Joe Biden og hans sønn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer