Bedre enn sex:  Ifølge tyske forskere er det vanskeligere å stå imot de sosiale medielystene enn sex- og handlelysten.Foto: Nina Hansen / Dagbladet
Bedre enn sex: Ifølge tyske forskere er det vanskeligere å stå imot de sosiale medielystene enn sex- og handlelysten.Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Facebook og Twitter danker ut sex

Iallfall når det gjelder hvilke lyster tyskerne ikke klarer å motstå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Du har vel kjent #denfølelsen? Du har sjekka Facebook eller Twitter 15 ganger på de siste 10 minuttene, men må bare innom en gang til.

Kanskje blir du liggende våken til langt på natt for å få med de siste oppdateringene fra land som fortsatt ser dagslys, eller de som ikke er redde for å dele sine meninger selv etter mørkets frembrudd.

Du er ikke alene.

Tyske forskere har nå kommet fram til at Twitter og sosiale medier vekker sterke lyster i oss, faktisk sterkere enn så vel sex som alkohol og tobakk.

Iallfall ifølge studien som ifølge Huffington Post skal publiseres i Journal of Psychological Science.

Forskerne ga smarttelefoner til 205 mennesker mellom 18 og 85 i byen Wurtzburg. Sju ganger om dagen måtte prøvekaninene melde fra til forskerne om hvilke og hvor sterke lyster de hadde opplevd i løpet av den siste halvtimen.

Og det viste seg at lysten til å sjekke Twitter eller Facebook var den de fleste deltakerne ga etter for. Særlig i takt med at viljestyrken sank utover dagen.

Overraskende nok var det ikke så mange som lengtet etter tobakk, alkohol eller kaffe.

- Folk var rimelig flinke til å motstå sport, sexlysten og handleimpulsene, noe som virker ganske overraskende med tanke på hvor etablert det er at vi i det moderne samfunn lett gir etter for sex- og handlelysten, sier forskningsleder Wilhelm Hofmann til The Guardian.

Han må imidlertid legge til at det for de aller fleste er letter å gi etter for Twitter-lysten enn sexlysten på en vanlig hverdag.