Facebook-problemer over store deler av verden

Brukere over hele verden sliter med å komme inn på Facebooks tjenester.

TRØBBEL: Brukere over hele verden opplever problemer med det sosiale mediet, ifølge Downdetector. Skjermdump: Downdetector.com
TRØBBEL: Brukere over hele verden opplever problemer med det sosiale mediet, ifølge Downdetector. Skjermdump: Downdetector.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Facebook og deres bildedelingstjeneste Instagram opplever for tiden store problemer. Problemene startet onsdag ettermiddag, og torsdag morgen har de spredt seg til flere land.

De to tjenestene er nå nede eller opplever store problemer i store deler av verden.

Aller verst ser det ut til å være USA, ifølge tjenesten Downdetector.com, hvor man i realtid kan se hvor i verden det populære nettsamfunnet opplever problemer.

Også brukere av Facebooks medingstjeneste Messenger skal oppleve problemer.

Oppgitte brukere

- Jeg har aldri sett Facebook nede så lenge. 11 timer og problemene vedvarer globalt, skriver en oppgitt bruker, ifølge NTB.

- Dette er ille. Det er ikke noe morsomt i det hele tatt, skriver en annen bruker.

Brukere melder om forskjellige problemer. Noen får ikke kommentert på innlegg, mens andre ikke får lastet opp Facebook-siden i det hele tatt.

- Jeg får ikke logget inn i det hele tatt. Jeg spurte om en kode for å endre passord, men ingen av kodene fungerer, skriver en bruker.

Flere brukere skriver på Downdetector at de får beskjed om å endre passord og at de skal motta en kode, som enten ikke fungerer eller andre blir tilsendt.

For visse brukere i Storbritannia får man opp følgende melding hvis man er rammet av Facebook-problemene:

«Facebook er nede som følge av nødvendig vedlikehold akkurat nå, men du bør være i stand til å komme tilbake i løpet av noen minutter.»

- Ikke DDoS-angrep

Den britiske avisa Independent melder at Facebook selv skriver at nedetida er et resultat av vedlikehold.

Men Facebooks sider for utviklere skal ikke nevne noe om planlagt vedlikehold i dag, så spekulasjonene raser nå om det kan være andre årsaker til problemene.

- Vi er klare over at enkelte brukere har problemer med å få tilgang til ulike apper. Vi jobber med å løse problemet, men vi kan bekrefte at dette ikke skyldes et DDoS-angrep, skriver Facebook på Twitter.

DDoS, også kalt tjenestenektangrep, er et elektronisk angrep som kan hindre tilgang for brukere av en tjeneste.

Europa, Amerika og Asia

Ifølge downdetector.com rammet problemene brukere av Facebook, Messenger, Whatsapp og Instagram i deler av Europa og USA.

De største problemene er på østkysten i USA, og ellers i landet. Også i Sør-Amerika skal problemene være store, og de største er i Brasil.

I Europa er det Storbritannia og Benelux-landene som opplever de største problemene, i tillegg til Polen, Italia og Frankrike.

Men problemene rammer hele Europa, inkludert Norge. Her hjemme skal problemene imidlertid være mindre enn i Storbritannia.

I Asia er det på Filippinene de største problemene befinner seg, men også på dette kontinentet er det få land som er fri for Facebook- og Instagram-problemer.

Problemene har torsdag morgen spredt seg til Thailand, Japan og Australia.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer