Facebook-samarbeid førte til arrestasjoner av hackere verden over

Mistenkt for å ha svindlet over 850 000 000 dollar.

ARRESTERT VIA FACEBOOK: Ti personer er arreastert, mistenkt for datasvindel for over 850 millioner dollar. Pågripelsene skjedde gjennom et samarbeid mellom Facebook og FBI. Illustrasjonsfoto: Nina Hansen / Dagbladet
ARRESTERT VIA FACEBOOK: Ti personer er arreastert, mistenkt for datasvindel for over 850 millioner dollar. Pågripelsene skjedde gjennom et samarbeid mellom Facebook og FBI. Illustrasjonsfoto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): FBI har pågrepet et internasjonalt kriminelt nettverk ved hjelp av Facebook.

Ti personer er pågrepet og mistenkt for å ha infisert 11 millioner datamaskiner over hele verden, og for deretter å ha svindlet til seg mer enn 850 millioner dollar, melder BBC.

Sikkerhetsteamet til Facebook bisto amerikanske myndigheter i avsløringen av personene som angivelig står bak disse angrepene. I tillegg har Facebook bidratt til å identifisere hvilke av deres brukere som kan ha blitt berørt av angrepet.

Arrestasjoner verden over Resultatet av samarbeidet som startet for to år siden er en rekke arrestasjoner over hele verden: i Storbritannia, USA, New Zealand, Bosnia og Hercegovina, Kroatia, Makedonia og Peru.

Det er uklart om Politiets sikkerhetstjeneste (PST) i Norge bruker sosiale medier på samme måte, men de er selv til stede på både Twitter og Facebook. En rekke politidistrikt, blant dem Søndre Buskerud og Telemark, har egen profil.

- Ved å være til stede, og at det er kjent, ser folk at dette ikke er en lovløs arena, sa informasjonssjef hos Telemark politidistrikt Anders Jølstad til Klassekampen i januar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer