Facebook

Facebook-sjef forsvarte selskaps-strategi, selv om «folk kan bli drept»

- Vi samler mennesker. Punktum. Derfor er alt arbeidet vi gjør rettferdiggjort, skrev en Facebook-sjef i 2016. Beklager i dag.

SAMLER MANGE: Mark Zuckerbergs Facebook brukes av millioner av mennesker over hele verden. Nå kommer det fram at nettopp antall brukere var et så viktig mål for noen av Facebook-sjefene ... Foto: NTB Scanpix
SAMLER MANGE: Mark Zuckerbergs Facebook brukes av millioner av mennesker over hele verden. Nå kommer det fram at nettopp antall brukere var et så viktig mål for noen av Facebook-sjefene ... Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Facebook kjemper for omdømmet etter Cambridge Analytica (CA)-skandalen som har preget nyhetsbildet over hele verden den siste tida.

Markedsverdien til Facebook har sunket i størrelsesorden 400 milliarder kroner. Og nå har det verdensomspennende selskapet møtt på nye problemer.

En Facebook-sjef skrev i 2016 et internt notat der han forsvarte selskapets vekst. Dette også selv om det sosiale nettverket ble brukt til å «mobbe noen til døden eller planlegge et terroristangrep», ifølge Huffington Post.

Og det interne notatet skal ikke være skrevet av hvem som helst, men selskapets visepresident Andrew Bosworth.

- Kanskje noen vil dø

«Vi samler flere folk.

Det kan være galt hvis de bruker det negativt. Kanskje det vil koste et liv ved å utsette det for mobbere. Kanskje noen vil dø i et terroristangrep som er planlagt med våre verktøy», skrev Bosworth.

Det viktigste var altså vekst - koste hva det koste vil.

«Facebook samler folk. Punktum. Derfor er alt arbeidet vi gjør rettferdiggjort.»

I dag anerkjenner Bosworth at han skrev notatet, men sier at han ikke lenger er enig med innholdet. Han sier også, ifølge Huffington Post, at han «ikke var enig med innholdet da han skrev det».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer