Facebook slår tilbake mot Yahoo!

Begge parter mener den andre krenker det sosiale nettverkets patenter.

MOTSØKSMÅL: Etter Yahoo! saksøkte Facebook forrige måned, har nå Facebook gått til motsøksmål. Grunnen skal være krenkelse av det sosiale nettverkets patenter og ikke omvendt. Foto: LEON NEAL / AFP PHOTO / NTB SCANPIX
MOTSØKSMÅL: Etter Yahoo! saksøkte Facebook forrige måned, har nå Facebook gått til motsøksmål. Grunnen skal være krenkelse av det sosiale nettverkets patenter og ikke omvendt. Foto: LEON NEAL / AFP PHOTO / NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Facebook går til motsøksmål mot Yahoo! og hevder at internettpioneren krenker det sosiale nettverkets patenter og ikke omvendt.

Yahoo! saksøkte forrige måned Facebook for brudd på ti av søkemotorens patenter. Tirsdag kom motoffensiven fra nettverksgiganten i form av et søksmål utstedt til en føderal domstol i California. Facebook hevder nå at det er Yahoo! som har overtrådt ti av Facebooks patenter.

- Samtidig som vi forsvarer egne patentkrav, gjør vi dette som et svar på Yahoos kortsynte beslutning om å angripe en av sine egne partnere og prioritere en rettstvist framfor innovasjon, sier Facebooks advokat, Ted Ullyot i en uttalelse.

Facebook mener blant annet at tjenestene fotostrøm og nylig aktivitet i Yahoos bildedelingstjeneste Flickr er en overtredelse av en Facebook-patent knyttet til utviklingen av personlige nyhetsstrømmer på et sosialt nettverk.

(NTB)