Facebook slettet kampanjefilm om vold mot jenter

- Bildebruken i denne aksjonen mye mildere enn det som skjer i virkeligheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hvert døgn utsettes mer enn 300 000 jenter for trakassering, vold og overgrep i tilknytning til skolen.

Plan Norge har tatt i bruk sterke virkemidler for å synliggjøre denne virkeligheten, ved blant annet å legge ut en video på Facebook.

Sterk kost Filmen viser forskjellige situasjoner hvor jente blir utsatt for vold. Jentene i filmen er skuespillere, og situasjonene er fiktive.

Dette ble likevel for sterk kost for Facebook.

- Vi startet aksjonen «Min lov» søndag i forrige uke, og filmen har nådd nesten 160 000 mennesker vis Facebook. Men i dag fikk vi altså beskjed om at Facebook stopper filmen, sier Siv Meisingseth til Dagbladet.

Negative rekasjoner Facebook kommer med følgende begrunnelse til Plan:

«Filmen ble fjernet fordi den kan framkalle negative reaksjoner fra seerne. Bilder som er skumle, blodige eller oppsiktsvekkende er ikke tillat».

- Bildebruken i denne aksjonen er mye mildere enn det som skjer i virkeligheten. Vi har bevisst brukt bilder gjør folk oppmerksomme på hvordan og hvorfor jenter som går på skolen, er spesielt sårbare for trakassering og seksualisert vold, sier Meisingseth.

Hun forstå at noen mener de har tråkket over en grense, men ønsker at filmen skal føre til økt oppmerksomhet rundt temaet.

Det har ikke lykkes Dagbladet å komme i kontakt med Facebook.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram