Facebook, Snapchat og Instagram kan stenges for alle under 16

Nye EU-regler kan føre til utestengelse fra sosiale medier, for alle europeere under 16.

KAN BLI UTESTENGT: Som følge av en ny EU-lov vil europeiske barn under 16, trolig ikke kunne ha en lovlig profil på sosiale medier som Facebook, Snapchat og Instagram.Foto: REUTERS/Dado Ruvic
KAN BLI UTESTENGT: Som følge av en ny EU-lov vil europeiske barn under 16, trolig ikke kunne ha en lovlig profil på sosiale medier som Facebook, Snapchat og Instagram.Foto: REUTERS/Dado Ruvic Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): EU vedtok tirsdag en omfattende reform av EU-borgernes beskyttelse mot datamisbruk, inkludert strenge straffer for selskaper som bryter loven, melder NTB.

Avtalen mellom EU-parlamentet og medlemsstatene gjør det ulovlig for selskap å innhente og oppbevare data fra barn og ungdom under 16 år.

Det betyr i praksis at europeiske barn under 16 ikke vil kunne ha en lovlig profil på sosiale medier som Facebook, Snapchat og Instagram.

Fra 13 til 16 Endringene i regelverket som ble lagt til i siste sekund, sier at alle selskap som behandler data fra barn under 16, er nødt til å innhente tillatelse fra foreldrene i forkant. 

Det vil trolig bety at selskap som Facebook, Snapchat, Whatsapp og Instagram vil utestenge personer under 16 år, skriver BBC. 

Det finnes allerede en lov i USA, ved navn «Childrens Online Privacy Protection Act» (COPPA), og et tilsvarende EU-direktiv, som har ført til 13-årsgrense hos flere store nettsamfunn. Selskap som Facebook har valgt å følge det amerikanske lovverket over hele verden.

Det europeiske lovverket har nå blitt strammet inn ytterligere. Dersom de store selskapene velger å følge det nye regelverket, vil det kunne bety slutten for en stor andel unge brukere i sosiale medier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer