Facebook sparket hele avdelinga etter grove anklager. Det har allerede gått fryktelig galt

Refs kan ha framskyndet overgangen.

FUNKSJON TIL BESVÆR: Fredag var det over og ut for de som var ansatt i avdelinga som skulle filtrere og moderere hvilken tematikk som dukket opp i Facebooks «Trending Topics». Det tok ikke lang tid før det gikk på tverke. Foto: Alex Milan Tracy/Sipa USA/NTB Scanpix
FUNKSJON TIL BESVÆR: Fredag var det over og ut for de som var ansatt i avdelinga som skulle filtrere og moderere hvilken tematikk som dukket opp i Facebooks «Trending Topics». Det tok ikke lang tid før det gikk på tverke. Foto: Alex Milan Tracy/Sipa USA/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I mai meldte Gizmodo at en Facebook-ansatt fortalte at teamet som jobbet med å kuratere «trending topics» hadde politisk slagside til fordel for det liberale.

Etter dette meldte Facebook at de erstattet de ansatte med mer nøytrale algoritmer, ifølge Quartz. Nettstedet anslår at 15 til 18 ansatte ble oppsagt med seks ukers etterlønn, men at de ble bedt om å gå på dagen. Istedet skulle bare ingeniører som jobbet med algoritmene ta seg av «trending topics».

Nå kommer det ny kritikk mot Facebook etter en artikkel om ankerkvinnen på Fox News, Megyn Kelly, som ikke var basert på fakta dukket opp under fanen, ifølge Mashable.

De skriver også at dette er det verste som kunne skjedd Facebook.

Ikke tilgjengelig i Europa

Det påstås i artikkelen at hun er avslørt som «forræder» av Fox News og egentlig støtter Hillary Clinton. Artikkelen ble delt på den konservative siden «End the Fed»

«Trending topics» er er ikke tilgjengelig i Europa, men i USA skal de gi et vink om hva andre folk deler og diskuterer den dagen. Litt som Twitters funksjon i venstre-fanen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer