Facebook stenger ute Myanmars generaler

- Vil forhindre dem fra å benytte våre tjenester til å piske opp stemninger.

TOK GREP ETTER FN-GRANSKING: Facebook har stengt sider og og kontoer til militære ledere i Myanmar. Illustrasjonsfoto: AP/NTB Scanpix.
TOK GREP ETTER FN-GRANSKING: Facebook har stengt sider og og kontoer til militære ledere i Myanmar. Illustrasjonsfoto: AP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Facebook har stengt en rekke kontoer knyttet til Myanmars militære ledere, som FN-granskere mener bør straffeforfølges for folkemord.

En av kontoene som ble stengt, knyttes til landets forsvarssjef Min Aung Hlaing. Han er en av dem FN-granskerne navngir.

- Vi ønsker å forhindre dem fra å benytte vår tjeneste til ytterligere å piske opp etniske og religiøse spenninger i Myanmar, heter det i en uttalelse fra Facebook.

18 kontoer og 52 Facebook-sider, samt en Instagram-konto ble stengt etter at FN-granskerne la fram sin rapport mandag, melder NTB - DPA.

Ifølge Facebook var kontoene og sidene knyttet til enkeltpersoner eller organisasjoner som «har stått bak eller lagt til rette for alvorlige brudd på menneskerettighetene i landet».

- Hat og feilinformasjon

Facebook innrømmer samtidig at de har vært for seine med å hindre Myanmars militære og deres støttespillere fra å spre hat og feilinformasjon.

Asia-ekspert og forsker Stein Tønnesson sier til NRK at Facebook har et tilnærmet monopol som formidlingskanal for nyheter i Myanmar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer