JULEHILSEN PÅ MOBILEN: I går og i natt sendte juleglade nordmenn 15,8 milioner tekstmeldinger og 676 000 bildemeldinger. Stadig oftere foregår likevel gratulasjonene på sosiale medier som Facebook. Illustrasjonsfoto: COLOURBOX.COM
JULEHILSEN PÅ MOBILEN: I går og i natt sendte juleglade nordmenn 15,8 milioner tekstmeldinger og 676 000 bildemeldinger. Stadig oftere foregår likevel gratulasjonene på sosiale medier som Facebook. Illustrasjonsfoto: COLOURBOX.COMVis mer

Facebook tar over for julemeldinger på sms

Men vi sendte fremdeles 330 meldinger i sekundet på julaften.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Julekort via tekst- og bildemeldinger på mobiltelefonen er en populær måte å hilse god jul til slekt og venner, men på langt nær så populært som for noen år siden.

Hele julaften og fram til klokken 6 første juledag ble det sendt vel 15,8 millioner tekstmeldinger og 676 000 bildemeldinger over Telenors mobilnett.

I fjor ble det sendt vel 17 millioner tekstmeldinger og nesten én million bildemeldinger.

- Facebook og Twitter blir mye brukt, og det skal godt gjøres å slå tidligere års toppnoteringer for SMS og MMS på henholdsvis 22,1 millioner tekstmeldinger og 1,5 millioner bildemeldinger på julaften, sier Knut Sollid, informasjonssjef i Telenor Norge.

Høyeste trafikknivå for SMS ble observert julaften kl. 22.21, med 330 tekstmeldinger per sekund.

(NTB)