NY DESIGN: Nå kan du slippe å veksle mellom venstre og høyre kolonne når du leser oppdateringer på profilsiden. Foto: COLOURBOX
NY DESIGN: Nå kan du slippe å veksle mellom venstre og høyre kolonne når du leser oppdateringer på profilsiden. Foto: COLOURBOXVis mer

Facebook tester nytt design

Endelig kan du bli kvitt tidslinja.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den nye tidslinja til Facebook har fått mye kritikk. Nå er en ny profilutforming under utprøving, skriver The Telegraph.

I dag må brukerne hoppe fram og tilbake mellom høyre og venstre kolonne for å få med seg alle oppdateringene. I det nye designet for profilsiden skal alle innlegg samles i venstre kolonne. Venner, apper og aktiviteter skal samles i høyre kolonne.

Høyre kolonne vil forbli tom om det ikke er stoff å fylle inn, og vil ikke fylles opp med statusoppdateringer og det som er postet på veggen.

Enklere navigering Det nye designet skal gjøre det enklere å navigere på tidslinja, ifølge en talsperson for Facebook.

Nøkkelinformasjonen om personen vil også stå oppå coverfotoet og ikke under, som i dag.

Det nye designet testes nå ut på en liten prosentandel av brukerne, opplyser selskapet.

Tidslinja ble tvunget på alle Facebook-brukerne i august. Det var det mange som likte dårlig. En side kalt «I hate FB Timeline, and want to disable it ASAP» fikk 26 000 støtteerklæringer.

- Sikkerhetsproblem Tidslinja, eller Timeline, har fått kritikk for å være et sikkerhetsproblem. Christian Teien Sørensen, norgessjef i IT-selskapet Eurosecure, advarte tidligere i år mot svindelsider som skor seg på den nye profilvisningen. Gjennom å klikke på sider som skal tilbakestille profilen til gammel visning, kan man ufrivillig gi fra seg passord og brukerinformasjon.

Teien Sørensen refererte til nettstedet Inside Facebook, som kartlegger det populære nettsamfunnet.

- Inside Facebook har registrert 16 Timeline-relaterte svindelsider. Sidene lokker med å kunne fjerne det nye utseendet fra Facebook-profilen din, sier Teien Sørensen.

- Hjertet av opplevelsen Mye informasjon, som viser alle dine aktivikteter på Facebook er samlet i tidslinja..

Den strekker seg helt tilbake til året du blir født,og  blir alle statusoppdateringer, bilder, hendelser og programmer du har brukt blir kronologisk loggført og presentert.

- Dette er hjertet av Facebook-opplevelsen, fullstendig bygget opp fra grunn av på nytt. Tidslinjen er historien om ditt liv, sa Facebook-sjef Mark Zuckerberg under presentasjonen av den.

Å få plass til et helt liv på én nettside var ifølge Zuckerberg en utfordring. Dette har de løst ved å vise fram færre - men viktigere - hendelser jo lenger tilbake i tidslinja du går.

Nå kan det hende Facebook velger å skru tida tilbake.