Facebook til full krig mot Google

Ifølge ryktene kan du få din egen @facebook.com-epost på mandag.

- UTVIDER: Medgrunnleger av Facebook, Mark Zuckerberg, vil lansere en fullblods eposttjeneste på mandag, ifølge TechCrunch. Foto: AFP
- UTVIDER: Medgrunnleger av Facebook, Mark Zuckerberg, vil lansere en fullblods eposttjeneste på mandag, ifølge TechCrunch. Foto: AFPVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Facebook har over 500 millioner brukere, 2,4 millioner av dem er nordmenn. Og som Mark Zuckerberg-karakteren i filmen The Social Network sier det: «The Facebook never ends».

Mandag har Facebook innkalt til pressekonferanse, der vil de ifølge TechCrunch lansere en «Gmail-killer» - en fullblods eposttjeneste.

Sannsynligvis vil epostadressen benytte seg av brukernavnet man velger i Facebook for å få en enklere lenke til profilsiden. Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg har for eksempel facebook.com/zuck, dermed vil epostadressen bli zuck@facebook.com.

«Cyberkrig» Denne uka har Facebook og Google vært i flere konflikter. Først nektet Google Facebook å benytte seg av deres data for å finne «venner» på nettsamfunnet. Facebook svarte med å få tak i dataene likevel, hvorpå Google sa de var «skuffet» over Facebook.

Da svarte en programmerer i Facebook og sa «åpenhet betyr ikke at du er åpen når det er behagelig for deg».

Krangelen gir mer mening om Facebook virkelig lanserer en eposttjeneste mandag. Google kan ha forsøkt å hindre at man eksporterer samtlige Gmail-kontakter over til en konkurrent.

- Kan leses via Gmail Facebook er ikke bare verdens største nettsamfunn, de har også den største bildetjenesten, den mest populære tjenesten for å invitere til arrangementer. Og i løpet av kort tid har de kanskje den største eposttjenesten.

Ifølge TechCrunch skal Facebook-eposten våre åpen (POP/IMAP-integrasjon), noe som betyr at man kan få tilgang til epostene fra andre klienter - som Gmail ...

Dagens epostliknende tjeneste i Facebook har fått mye kritikk. Den er blant annet ikke søkbar og det er svært tidkrevende å slette mail man ikke ønsker å lese.