Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Facebook-trend krevde australsk liv

Legger seg ned på togspor og andre uvanlige steder for å ta bilde av det.

 NETTREND:  Politiet i Australia advarer om at trenden kan spre seg. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
NETTREND: Politiet i Australia advarer om at trenden kan spre seg. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ny trend på internett kalt «planking» tok søndag sitt første liv i Australia. Politiet frykter at tragedien ikke blir den siste. Planking går ut på å legge seg flatt på magen med armene mot kroppen på uvanlige og noen ganger farlige steder. Man tar bilde av situasjonen og deler det gjennom sosiale medier. De siste ukene har trenden tatt av på Facebook, og siden «Planking Australia» har nesten 60.000 medlemmer. På siden er det blitt lagt ut hundrevis av bilder av folk som ligger på togspor, i heiser, på brannhydranter, motorsykler og andre gjenstander. Forrige uke advarte politiet mot trenden, og søndag døde en mann i Brisbane da han falt mens han forsøkte å gjøre planken på en balkong i syvende etasje. — Det er dette vi har fryktet, sier Ross Barnett, visepolitimester i Queensland. — I morges så vi en ung mann som tok denne aktiviteten et skritt videre og forsøkte å planke på en balkong. Dessverre falt han i døden, forteller han.

Barnett sier videre at han er bekymret for at flere kan skade seg når prøver å overgå hverandre ved å gjøre planken i stadig farligere posisjoner for å få det beste bildet.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media