Facebook utleverer hemmelig informasjon til Norge

Norske myndigheter har bedt om informasjon fra 16 kontoer hittil i år.

UTLEVERER HEMMELIG INFO: Facebook utleverer hemmelig informasjon til norske myndigheter. 
Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
UTLEVERER HEMMELIG INFO: Facebook utleverer hemmelig informasjon til norske myndigheter. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Facebook går i dag til det dramatiske skrittet å publisere en rapport om hvor mange ganger ulike lands myndigheter har etterspurt om å få utlevert informasjon om deres brukere.

Det gjør de etter medienes fokus på den såkalte Snowden-saken, der varsleren Edward J. Snowden hevdet at amerikanske myndigheter ved enkle tastetrykk kunne få tilgang til hvilken som helst Facebook-konto i verden.

16 norske Facebook-kontoer Ifølge Facebook har USA «bare» bedt om informasjon fra mellom 20 000 og 21 000 Facebook-kontoer. Storbritannia har bedt om tilgang til 2337 kontoer.

Også norske myndigheter har bedt om å få utlevert opplysninger fra private Facebook-kontoer.

Ifølge Facebook har norske myndigheter sendt 16 foreslørsler om informasjon fra 16 ulike Facebook-kontoer.

Flere enn Russland Til sammenlikning har Danmark bedt om informasjon om 11 Facebook-kontoer og Finland 15. Våre naboer i vest, islendingene, har bare spurt om informasjon fra én Facebook-konto.

Russland har også bare bedt om informasjon én eneste gang.

Söta bror er langt mer aktiv på å få utlevert informasjon. Svenske myndigheter har nemlig bedt Facebook om informasjon vedrørende hele 66 kontoer.