AVANSERT ANGREP: Ifølge Facebook skal ikke informasjon ha kommet på avveie, men saken etterforskes fortsatt. Illustrasjonsfoto: Thomas Winje Øijord / NTB Scanpix
AVANSERT ANGREP: Ifølge Facebook skal ikke informasjon ha kommet på avveie, men saken etterforskes fortsatt. Illustrasjonsfoto: Thomas Winje Øijord / NTB ScanpixVis mer

Facebook utsatt for «sofistikerte» hackerangrep

Etterforskes fortsatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Facebook ble utsatt for en rekke nettangrep av en ukjent hackergruppe forrige måned, opplyser nettsamfunnet.

- Forrige uke oppdaget Facebooks sikkerhetsinstans at våre systemer hadde vært mål for sofistikerte angrep, melder selskapet selv fredag.

Saken er blitt anmeldt, og fortsatt etterforskes angrepet, som skal ha skjedd da en håndfull ansatte gikk inn på en nettside for utviklere av mobiltelefoner. Denne nettsiden skal ha vært infisert av hackerne.

Facebook understreker at selskapet ikke var alene om å bli angrepet, og hevder at de ikke har funnet noe som tyder på at brukernes informasjon har vært i fare for å bli misbrukt.

Også Twitter har gått ut med at deres nettsider ble angrepet denne måneden, og hackerne skal ha fått tilgang på personlig informasjon, som brukernavn og e-postadresser, fra rundt 250 000 brukerkontoer.

(NTB)