Facebook var nede i morgentimene

Skapte sosial angst i store deler av Europa.

NEDETID: Folk rundt om i hele Europa slipper ikke inn på Facebook for øyeblikket. Det er foreløpig uklart hva problemet skyldes. Foto: AP/Paul Sakuma/SCANPIX
NEDETID: Folk rundt om i hele Europa slipper ikke inn på Facebook for øyeblikket. Det er foreløpig uklart hva problemet skyldes. Foto: AP/Paul Sakuma/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I morgentimene i dag var Facebook tilsynelatende helt nede og folk rundt om i hele Europa rapporterte at de ikke slapp inn i det sosiale samfunnet på morgenkvisten for å sjekke sine venners siste oppdateringer.

- Vi vet ikke hva dette dreier seg om, men folk opplever at Facebook er nede. Vi undersøker dette videre med Facebook, sa talsperson for Facebook i Norden, Frida Löwengren i selskapet Helm1pr til Dagbladet i 08.30-tida.

I 09-tida begynte rapportene om at de endelig kom seg inn i samfunnet igjen å dukke opp.

Ifølge rapporter fra Facebook-brukere på Twitter opplever en del at problemet er løst, men fortsatt irriterer folk seg over den stadige nedetida.

Også Löwengren har hørt at flere igjen har fått tilgang, men vet ikke hva problemene skyldes, opplyste hun til Dagbladet i ti-tida.

- Men det er åpenbart et problem når folk ikke kommer inn. Jeg har fått telefoner fra Danmark om det samme, sa hun.

Löwengren sier hun venter på tilbakemelding fra Facebook.

På det konkurrende sosiale mediet Twitter, som var åpent i morges, ble heftig tvitret fra hele Europa og deler av Midtøsten om hva som kunne være problemet.

Det ble spekulert i at Facebook-problemene kunne være et varsel om dommedag eller at hackere fra gruppa Anonymous sto bak nedetida.

Andre så ut til å forsone seg med tanken om å ikke slippe til på Facebook og sa de heller fikk noe ut av den kommende arbeidsdagen i stedet.

Ifølge den brukergenererte nettsida downrightnow.com er status på Facebook-problemet: «Likely Service Disruption».