Facebooks sikkerhetssjef går av i august

Facebooks sikkerhetssjef Alex Stamos forlater Facebook i august etter uenigheter om hvordan selskapet skal håndtere spredningen av falske nyheter.

SLUTTER: Facebooks sikkerhetssjef Alex Stamos forlater Facebook i august etter uenigheter om hvordan selskapet skal håndtere spredningen av misvisende informasjon. Foto: Thibault Camus / AP / NTB scanpix
SLUTTER: Facebooks sikkerhetssjef Alex Stamos forlater Facebook i august etter uenigheter om hvordan selskapet skal håndtere spredningen av misvisende informasjon. Foto: Thibault Camus / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Stamos omtaler selv sin avgang på Twitter, og skriver at han fram til avgangen vil ha en mindre fremtredende rolle i selskapet.

- Til tross for ryktene er jeg fortsatt fullt engasjert i mitt arbeid i Facebook, skriver han.

- Det er sant at min rolle har endret seg. Jeg bruker for tiden mer tid på å se på nye sikkerhetsrisikoer og jobbe med valgsikkerhet, legger han til.

Sterk stemme internt

Stamos skal ha sagt at han ville forlate Facebook i desember, men at han ble overtalt til å bli til august for å følge med på overgangen av sitt ansvarsområde. Samme måned ble hans ansvar i selskapet overført til andre, sier anonyme kilder til The New York Times.

Stamos har vært en sterk stemme i Facebook under arbeidet med å undersøke og avsløre russisk aktivitet på det sosiale mediet, noe som ifølge de anonyme kildene ofte har frustrert andre ledere i selskapet.

The New York Times skriver at Stamos' avgang er et tegn på at det er økte spenninger i virksomheten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer