Fadderbarnet ble kjønnslemlestet

Norsk PLAN-fadder fikk takkebrev etter omskjæringsseremonien til jenta (7).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I fem - seks år hadde den norske kvinnen vært fadder gjennom PLAN Norge for en liten jente i Guinea-Bissau. Jenta, som heter Sila var blitt sju år i da årsrapporten kom i posten til Oslo-kvinnen.

Det er organisasjonen PLAN Norges frivillige representant i lokalsamfunnet som skriver til den norske fadderen og forteller om hvordan året har vært for jenta og hennes familie. Og nederst får kvinnen vite at jenta hun har gitt penger til er blitt omskåret i året som gikk.

«Silas favorittaktivitet er å synge og danse. PLAN vil fortsette å promotere barns rettigheter det neste året. Dette året har vi arrangert aktiviteter som lar barn være kreative. Familien vil gjerne informere deg om at de er svært glade for forholdet. De vil også gjerne si at det var en stor fest under omskjæringsseremonien.»

- Jeg stusset og tenkte «leser jeg riktig nå? Er ikke dette kjønnslemlestelse?» Det sto at jenta var kjønnslemlestet og at dette hadde de feiret, sier den sjokkerte oslokvinnen, som ikke ønsker navnet sitt i avisa. Hun har imidlertid gitt Dagbladet.no brevet hun fikk, du kan lese det selv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer