- Fadime fornærmet meg

Den drapstiltalte faren til Fadime Sahindal benektet i retten i dag at drapet på datteren var et æresdrap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I sin forklaring, som var full av selvmotsigelser, var det mer selve begrepet «æresdrap» enn motivet han ikke ville vedstå seg. På spørsmål om det var snakk om et æresdrap, svarte faren:

- Nei, det stemmer ikke. Hun har bare fornærmet meg, og da skjøt jeg henne. Hun lagde konflikter hele tiden, sa faren, Rami Sahindal, da rettssaken mot ham begynte i Uppsala.

Han fastholdt at anklagen mot datteren var at hun hadde levd som «en hore» og utlevert familien til mediene.

- Hun ødela mitt liv. Nå som Fadime er død, er alle problemer borte, sa faren.

Han tilsto straks etter pågripelsen at han hadde drept Fadime i søsterens leilighet i Uppsala 21. januar i år.

Naturlig

Han snakket som om det å ta livet av sin datter, var den naturligste ting i verden.

- Om din datter hadde oppført seg slik mot deg, hadde du også drepte henne, svarte han på spørsmål fra aktor om han visste at datteren befant seg i søsterens leilighet drapskvelden.

Han forklarte seg motstridende om han hadde oppsøkt leiligheten fordi han visste at Fadime befant seg der. Tiltaltes forklaring var preget av uklare minner om hva som skjedde den kvelden Fadime ble drept.

- Jeg følte meg dårlig, jeg hadde drukket alkohol, sa han.

Flere ganger forklarte han seg annerledes i retten enn han har gjort i politiavhør. Han kom stadig tilbake til at Fadime hadde provosert ham.

Etter å ha forklart seg en stund ved hjelp av tolk, begynte faren som er av kurdisk avstamning plutselig å snakke svensk.

- Jeg må ha vært syk, ellers ville jeg ikke ha gjort det. Nå er jeg fylt av anger, sa faren.

Sikkerhet

Politiet tok ingen sjanser da rettssaken mot Fadimes far ble innledet i Uppsala tirsdag. Alle tilhørere ble kroppsvisitert og måtte la sikkerhetsvakter gjennomgå vesker og dokumentmapper.

Interessen for saken er så stor, både fra svenske og utenlandske mediers side, at det ikke er plass til alle tilhørerne i selve rettssalen i Uppsala. Mange må derfor følge saken på fjernsynsmonitor i et tilstøtende lokale.

Det er bare avsatt to dager til rettssaken, fordi den anses som oppklart. Onsdag skal den eneste av Fadimes søstre som støtter tiltalen mot faren, forklare seg. Dagen avsluttes med prosedyrer fra aktor og forsvarer.

(NTB)

RETSSAK: Straffesaken mot Fadimes pappa er i gang i Sverige.