- Fadimes pappa kan være uskyldig

I dag starter rettssaken mot Fadimes far i Uppsala. Forsvarsadvokaten mener bevisene tyder på en annen gjerningsmann, og hevder at faren kan ha påtatt seg skylden for drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det finnes en tilstelse, men mye peker i en annen retning, sier advokat Johannes Åkermark til Aftonbladet. Åkermark forsvarer Rahmi Sahindal, faren til den drepte Fadime Sahindal, som ble drept i januar i år.

- Han har jo alle mulige grunner til å ta på seg skylda, sier Åkermark.

Han har innkalt to vitner, rettsmedisineren og en nabo.

- Rettsmedisineren skal utspørres om hvordan gjerningen ble begått. Naboen skal spørres ut om gjerningsmannens utseende.

Naboen skal ha oppgitt at gjerningsmannen var en mørkhåret innvandrer i tredveårene. Fadimes far er over 60 år gammel, og har grått hår.

De tekniske bevisene stemmer heller ikke helt med farens tilståelse. Det første skuddet traff Fadime i bakhodet. Det andre traff henne i ansiktet, antageligvis mens hun lå på gulvet. Det tredje skuddet traff ikke. Faren skal ifølge advokaten ha oppgitt at han aldri gikk inn i leiligheten, men avfyrte to skudd fra trappeoppgangen. Noe tredje skudd husker han ikke.

- Han er skyldig

Aktor Anne Sjöblom sier til Expressen at i de første avhørene av faren så stemmer hans opplysninger med de tekniske funnene.

- Det er ingen tvil om at han er gjerningsmannen.

Flere uoverenstemmelser

Det er flere uoverenstemmelser mellom farens tilståelse og mellom andre vitners opplysninger og tekniske funn.

  • Pistolen. Rahmi har også oppgitt at pistolen han skal ha brukt til å skyte Fadime er en eldre pistol han har hatt i 30 pr. Den skal han ha brukt hver nyttårsaften til å avfyre to skudd i lufta. Ingen av de gjenværende familiemedlemmene kan huske en slik pistol.
  • Avstanden. Faren hevder han sto i trappeoppgangen. De tekniske undersøkelsene viser at gjerningsmannen sto i gangen i leiligheten.
  • Ordvekslingen. Faren opggirt at han ble helt stum etter skuddene. Søsteren, som var øyenvitne til drapet, hevder at han kalte Fadime en hore og sa «faen at du kom inn i min familie».
  • Ringeklokka. Vitnene oppgir at faren ringte på dørklokka. Det benekter han at han gjorde.

    Store sikkerhetstiltak


    Tilskuere som vil se rettssaken undersøkes av metalldetektor. Både uniformert og sivilkledd politi er sterkt tilstede i og utenfor rettssalen. Drapet har ført til sterke reaksjoner i Sverige, og politiet tar ingen sjanser.

    - Det finnes ingen konrkete trusler, men situasjonen er vanskelig å bedømme. Det er nok noe i lufta og derfor har vi beordret streng sikkerhte, sier Uppsalapolitiets trusselbildeanalytiker Tommy Fredriksson til TT.

SKUTT I ANSIKTET: Fadime Sahindal ble skutt i bakhodet og ansiktet mens hun besøkte sin søster 21. januar i år. Faren er nå tiltalt for drapet.