Faen dere, nå er det nok

Dette smålige, kjølige og hatske helvetet må settes en stopper for.

- DET ER NOK:  Viljar Hanssen ble skutt fem ganger på Utøya og er tidligere AUF-er og Ap-politiker. Nå er han student. Dette innlegget sto først på trykk på Hanssens facebook og hos Nordlys. Foto: Privat
- DET ER NOK: Viljar Hanssen ble skutt fem ganger på Utøya og er tidligere AUF-er og Ap-politiker. Nå er han student. Dette innlegget sto først på trykk på Hanssens facebook og hos Nordlys. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er lett å le litt oppgitt av disse nett-trollene og avskrive de som tullinger. Vi snakker i store ord om en trussel fra radikale islamske grupper, men den siste tiden viser at den største trusselen kommer fra «våre egne». Ensomme ulver, fyrt opp av ensidig, negativ mediedekning.

De finner fellesskap og tilhørighet i hatet. Det er ikke lenger snakk om et enkelttilfelle av det vi en gang kalte en paranoid schizofren galning med vrangforestillinger. Tankegodset lever videre på nettet, og må dessverre bli tatt alvorlig.

Tankegodset som får en «vanlig» svensk gutt til å gå inn på en ungdomsskole med kniv og maske - velge ut offer som er mørke i huden og stikke de ned, tankegodset som gjør at menneskene i asylmottak i vårt lille land ikke kan føle seg trygge for ildspåsettelse og vold.

Vi må ut av dvalen, vi må svare nettrollene - kjempe imot dette tankegodset. Vi kan ikke la en klassekamerat, en gammel venn, en bekjent radikalisere og isolere seg og finne nye «venner» på Internett. Vi må se hverandre, ta vare på hverandre!

Og ikke minst må vi alle bidra til at flyktninger kan føle seg trygge og velkommen til vårt lille land.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.