Raser mot partifeller og krever handling fra eget parti:

- Faen så flaut

- Dette konspirasjonssøppelet som spys ut på Steigan.no har venstresida vært for dårlige til å ta avstand fra, sier Eivor Evenrud til Dagbladet. Hun ber eget parti ta grep umiddelbart, og legge all dobbelmoral til side.

UT MOT STEIGAN: Rødt-topp Eivor Evenrud krever at egne partifeller tar tydelig avstand fra Steigan.no, og at partiet rydder opp. Foto: Fredrik Hagen / NTB
UT MOT STEIGAN: Rødt-topp Eivor Evenrud krever at egne partifeller tar tydelig avstand fra Steigan.no, og at partiet rydder opp. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I går kunne Dagbladet avsløre at både Kari Jaquesson og Arne Treholt er inne på eiersida av nettsiden Steigan.no.

Ifølge eksperter sprer Steigan.no konspirasjonsteorier og russisk propaganda.

Minst åtte Rødt-medlemmer er også medeiere av selskapet Mot Dag AS inkludert landsstyremedlem Per-Gunnar Skotåm.

Den eneste geskjeften til Mot Dag AS er driften av Steigan.no.

Rødt forteller Dagbladet at de tar sterk avstand fra innholdet på Steigan.no, men utover en varslet gjennomgang, tar partiet ingen grep nå.

- Den organisatoriske siden av saken handler nettopp om det er forenlig å ha verv i Rødt og ha roller tilknyttet driften av Steigan.no. Den siden av saken er vanskeligere, fordi partiets behov for å markere politisk avstand til bloggen må veies opp mot hensynet til meningsmangfold og takhøyde i partiet, sier partisekretær Benedikte Pryneid Hansen til Dagbladet.

- Konspirasjonssøppel

En av partiets mest profilerte personer, Oslo-politikkens Eivor Evenrud, reagerer kraftig på at hun har partifeller som er involvert med Steigan.no.

- Dette konspirasjonssøppelet, kombinert med dårlig skjult rasisme, som spys ut på Steigan.no har venstresida vært for dårlige til å ta avstand fra, sier Evenrud til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer