Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Færøyisk flyvertinne omkom

Flagges på halv stang ved flyplassen på Færøyene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En av de omkomne etter flyulykken på Stord i dag er en færøyisk kvinne. Hun jobbet som kabinansatt i Atlantic Airways, skriver den færøyiske avisen Sosialurin.

- Det flagges på halv stang ved flyplassen, og i den lille bygda der kvinnen kommer fra, sier journalist Rolent Waag Dam i Sosialurin til Dagbladet.no.

Trist stemning

Atlantic Airways er et færøyisk selskap, som var leid av Aker Kværner for å frakte ansatte blant annet til Ormen Lange-landanlegget i Nyhamna.

Av de fire besetningsmedlemmene på flyet som tok fyr i dag, skal tre ha vært fra Færøyene: Kapteinen og to kvinnelige kabinansatte.

Atlantic Airways har ennå ikke bekreftet at kvinnen er omkommet.

- På pressekonferansen tidligere i dag ble det bare sagt at det var svært sannsynlig at denne kvinnen hadde omkommet, men alle vet hva som har skjedd, sier Waag Dam om den tragiske ulykken.

Han forteller også at både journalister og Atlantics representanter var sterkt preget av ulykken på pressekonferansen.

PÅ HALV STANG: På flyplassen utenfor Sørvágur på Færøyene minnes den omkomne flyvertinnen. Foto: Høgni Thomsen/Sosialurin
PÅ HALV STANG: På flyplassen utenfor Sørvágur på Færøyene minnes den omkomne flyvertinnen. Foto: Høgni Thomsen/Sosialurin Vis mer

- Det var veldig trist stemning. Mange visste lite om hva som var skjedd på forhånd, sier han.

På vei til Stord

To representanter for Atlantic-ledelsen er nå på vei til Stord. Administrerende direktør Magni Arge, som er en av de to, bekrefter overfor NTB at han regner med at et av besetningsmedlemmene om bord i flyet er blant de omkomne.

- Vi fikk beskjed om at et av besetningsmedlemmene var savnet. Når de tre savnede nå er funnet omkommet, må vi regne med at vedkommende er død. Av hensyn til de pårørende kan jeg ikke si noe mer om hvem det er på det nåværende tidspunkt, sier Arge.

image: Færøyisk flyvertinne omkom