Færøysk politiker vil ikke i middag med Sigurdardottir

Vil ikke i offisiell middag med den islandske statsministeren og hennes kone fordi han ikke aksepterer homofile ekteskap.

DISKRIMINERES:  En partileder fra Færøyene sier han ikke vil delta i en middag med Islands statsminister Jóhanna Sigurdardóttir og hennes kone fordi han ikke aksepterer homofile ekteskap. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN / SCANPIX
DISKRIMINERES: En partileder fra Færøyene sier han ikke vil delta i en middag med Islands statsminister Jóhanna Sigurdardóttir og hennes kone fordi han ikke aksepterer homofile ekteskap. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Jóhanna Sigurdardóttir er for tiden på offisielt besøk på Færøyene, et besøk som også omfatter en offisiell middag. Dit vil ikke Jamis av Rana, leder for Senterpartiet på Færøyene, gå.

- Mitt parti er mot homofile ekteskap. Å gå i middagen ville antyde at jeg støtter en union som er naturstridig, og som fordømmes i Bibelen. Det vil jeg ikke, sier Rana.

- Jeg reagerer på at Islands statsminister vil ha med en kvinne som følge, og som partileder kan jeg ikke akseptere det, sier han videre.

Rana hevder han ikke er alene om synspunktet og henviser til Alfred Olsen, leder av øygruppas liberale parti, som har karakterisert det offisielle besøket av en lesbisk statsminister og hennes kvinnelige ektefelle som «en provokasjon».

Jóhanna Sigurdardóttir giftet seg med sin mangeårige partner Jonina Leosdottir 27. juni i år, samme dag som den nye loven som tillater ekteskap mellom to av samme kjønn, trådte i kraft.

(NTB)