Færre arbeidsledige hos Nav

NAV: Nye tall fra NAV viser at det er 5000 færre registrerte arbeidsledige nå enn for ett år siden. 
NAV: Nye tall fra NAV viser at det er 5000 færre registrerte arbeidsledige nå enn for ett år siden.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I januar er det registrert 88 200 helt arbeidsledige hos Nav, 5000 færre enn for ett år siden. Ledigheten er på 3,2 prosent.

I januar i fjor var andelen ledige 3,4 prosent. Den siste måneden har tallet på ledige falt med 1200 personer, ifølge sesongjusterte tall fra Nav. Summen av helt ledige og arbeidssøkere på tiltak falt med 1100 personer. Bakgrunnen for fallet i januar er blant annet at antallet nye som meldte seg ledig hos Nav, var på sitt laveste nivå siden desember 2014.

- Vi ser imidlertid en økning i antallet personer som har gått ledige i mer enn ett år, sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng.

I januar hadde 23 900 av de helt ledige vært arbeidssøkere i mer enn ett år. Dette er 12 prosent flere enn i januar 2016. Økningen har stort sett vært på Vestlandet og særlig i Rogaland.

Bare 59 prosent av de helt ledige mottok dagpenger, opplyser Nav.

Arbeidsledigheten er høyest i Rogaland med 4,9 prosent av arbeidsstyrken og i Aust-Agder med 3,9 prosent. Den laveste ledigheten finner vi i Sogn og Fjordane og Oppland med henholdsvis 1,8 prosent og 2 prosent.

NTB.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer