Færre barn adopteres fra utlandet

Kun 309 barn fikk et nytt hjem i Norge i fjor.

LAVESTE ADOPSJONSTALL SIDEN 1979: Helge og Ellen Bergseth Solberg fra Nesodden adopterte Joakim (8) og Monica (4) fra Chile henholdsvis i 1998 og 2003. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
LAVESTE ADOPSJONSTALL SIDEN 1979: Helge og Ellen Bergseth Solberg fra Nesodden adopterte Joakim (8) og Monica (4) fra Chile henholdsvis i 1998 og 2003. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Antall barn som blir adoptert fra utlandet, har gått kraftig ned de siste årene. Kun 309 barn fikk et nytt hjem i Norge i fjor.

Antall barn som blir adoptert fra utlandet og til Norge er det laveste på 30 år.

I 2002 ble det adoptert 754 barn fra utlandet til Norge. I fjor kom kun 309 barn til Norge, det laveste tallet siden 1979, melder NRK.

Noe av årsaken til fallet i utenlandsadopsjoner er at mange land har forandret reglene for adopsjon. Samtidig prøver flere å ta vare på barna i sitt eget hjemland.

- Vi ser en holdningsendring i flere land. Blant annet i Sør-Amerika har det vært kampanjer for å få flere familier til å vise samfunnsengasjement og ta vare på andres barn som trenger hjelp, sier seksjonssjef Ingrid Hustad Hansen i adopsjonsseksjonen i Barne-, ungdoms-, og familiedirektoratet.

(NTB)