Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Færre blir influensasyke

90 prosent av alle prøvene er negative.

FØRSTE EPIDEMITOPP OVER: Mange er bekymret for å bli smittet av influensa og den mye omtalte svineinfluensaen. Når det nyses er det greit å holde litt avstand, samtidig som man nyser på armen og ikke i hendene. Illustrasjonsfoto: SCANPIX
FØRSTE EPIDEMITOPP OVER: Mange er bekymret for å bli smittet av influensa og den mye omtalte svineinfluensaen. Når det nyses er det greit å holde litt avstand, samtidig som man nyser på armen og ikke i hendene. Illustrasjonsfoto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Forekomsten av influensalignende sykdom som ble registrert på landets legekontorer og legevakter i uke 40, fortsatte å synke sammenlignet med foregående uker.

Antall laboratoriebekreftede tilfeller registrert i meldingssystemet for smittsomme sykdommer (MSIS) ved Folkehelseinstituttet er nå rundt 1 600.

Fortsatt er de fleste (over 90 prosent) laboratorietestene negative for influensavirus.

Det relativt høye antallet konsultasjoner for influensalignende sykdom er derfor ikke en klar indikasjon på omfattende smitte innenlands.

To laboratorier lengst sør i landet har imidlertid hatt økt andel positive prøver siste to uker, og dette kan være en indikasjon på lokalt økende influensaaktivitet.

Samlet tyder overvåkingsdataene på at det pandemiske influensaviruset har etablert seg i Norge, men at en første topp nå er passert, slik som i de fleste andre europeiske land.

Folkehelseinstituttet forventer fortsatt sporadiske tilfeller og lokale utbrudd med mulighet for en økning av influensaaktiviteten.

Antall innlagte i norske sykehus med ny influensa A (H1N1) per uke 40 er åtte, hvorav fem på intensivavdeling. De fleste som har vært eller er innlagt er yngre enn 65 år.

Per 7. oktober var det innrapportert 1 603 tilfeller av bekreftet influensa eller sannsynlig ny influensa.

To tredeler av tilfellene er i alderen 10-29 år. I aldersgruppen 20-29 år er det 52 prosent menn.

Ellers er det få kjønnsforskjeller. Av de med kjent smittested er de fleste smittet i Norge.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media