Færre dødsfall i trafikken

Flere syklister. Lavere dødstall.

 POSITIVE TALL:  Statistikken viser at dødstallene går ned, til tross for flere syklister i trafikkbildet. Foto: Magnus Reneflot / NN / Samfoto
POSITIVE TALL: Statistikken viser at dødstallene går ned, til tross for flere syklister i trafikkbildet. Foto: Magnus Reneflot / NN / SamfotoVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tall fra Statens vegvesen viser at 92 personer mistet livet i trafikken i løpet av årets ni første måneder. Det er 34 færre enn på samme tid i fjor.

For å finne tilsvarende lave tall må vi tilbake til årene rett etter andre verdenskrig, ifølge Vegvesenet.

I alt tolv personer mistet livet på norske veier i september noe som er nedgang sammenlignet med de samme månedene i de to foregående årene.

Selv om færre død i trafikken, har antall omkomne på motorsykkel vært stabilt de siste årene. Så langt i 2015 har 20 mistet livet på motorsykkel. 17 av disse er menn - og halvparten av dem er mellom 40 og 55 år.

Mens elleve mistet livet i forbindelse med sykling i fjor, er det registrert fem i år.

- Alt tyder på at det er flere syklister enn noensinne. Vi har fryktet at dette skulle gi seg utslag over ulykkesstatistikken. Vi er glade for at statistikken så langt viser det motsatte, sier avdelingsdirektør Guro Ranes i Statens vegvesen.

(NTB)