Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Færre dør av narkotika

Antall personer som dør som følge av av narkotika har sunket kraftig de siste åra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

184 personer døde som følge av narkotikabruk i 2005, ifølge Kripos\' årsrapport. Dette er 17,5 prosent færre enn i 2004, og hele 46 prosent færre enn i 2001. Tallene gjelder både akutt forgiftning (overdose) og dødsfall som henger sammen med avdødes stoffbruk.

Forbundet mot rusgift (FMR) mener årsaken til nedgangen er en kombinasjon av trender i markedet og offentlige tiltak. De peker på at spredningen av miljøet på Plata kan ha gjort narkomarkedet mindre synlig for nybegynnere, og at heroinen er blitt svakere og mindre brukt.

FMR tviler på at økt metadonbehandling og opprettelsen av sprøyterom forklarer nedgangen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling