Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Færre dør i norsk vintertrafikk

- De fleste er flinke til å legge inn sikkerhetsmarginer i trafikken, og det synes jeg de skal fortsette med.

VINTERFØRE: Trafikklærerens tips for å klare å stoppe i nedoverbakke på vinterføre handler om sporvalg. Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ferske tall fra Trygg Trafikk viser at 26 personer har mistet livet i trafikken i Norge fra november til februar mot 46 i samme periode året før.

I februar omkom seks på norske veier. Av disse var fire kvinner og to menn. Det er en nedgang fra februar i fjor da ti personer mistet livet.

- Totalt sett har vi de siste fire månedene opplevd en nærmere halvering i antall omkomne sammenlignet med samme periode i fjor, sier direktør Jan Johansen i Trygg Trafikk.

Han minner om at det er små marginer som bestemmer utfallet av en trafikkulykke.

- Tallene på skadde og omkomne varierer fra år til år og måned til måned. Fire måneder er kort tid, og det som ser ut som en god start på året, kan endre seg raskt, sier Johansen.

Været påvirker kjøreforholdene og Johansen ber trafikanter om å ta det med ro.

- Vi minner om at det er skiftende føre og krevende kjøreforhold også i mars. De fleste er flinke til å legge inn sikkerhetsmarginer i trafikken, og det synes jeg de skal fortsette med. Husk at bremselengden dobles på vinterføre. Dekkenes tilstand er like viktige på bil og sykkel, som skosåler på glatt føre, sier Johansen.

(NTB)

PERFEKT: Her er kjørelærerens tre beste tips til hvordan du får en perfekt bakkestart på glatt føre. Nå slipper å ta lange omveier i fykt for å bli stående fast. Video: NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media