Færre drept og skadd i trafikken

Tross mange trafikkulykker i år, er det er færre som har blitt drept eller skadd på veiene i første halvår sammenlignet med fjorårets seks første måneder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Både når det gjelder antall skadde og drepte i trafikken, er det nedgang i det foreløpige tallmaterialet som Statistisk sentralbyrå har utarbeidet.

Ved utgangen av juni var 142 mennesker drept i trafikkulykker i år. Det er sju færre enn på samme tid i fjor. Også skadestatestikken kan vise til nedgang. 537 færre personer ble skadd i trafikken i første halvår i år, noe som er en nedgang på omlag 10 prosent. Tilsammen ble det registert 3616 trafikkulykker i perioden i år, mot 4153 i fjor.

Barn og ungdom

En annen gledelig nyhet å lese i statestikker er at antall drepte barn under 15 år, og ungdom i alderen 15-24 går ned.

Seks barn mistet livet i årets seks første måneder, mot 11 i samme periode i fjor. Blant ungdom falt dødstallene med fire mot fjoråret. 30 ungdommer mellom 15 og 25 år ble drept i trafikken mellom januar og juli i år.

Tohjulinger

I fjor skrev avisene mye om de mange motorsykkelulykkene. Flere kritiserte myndighetene for at opplæringen var for dårlig, og at hvem som helst slapp utpå veiene på tohjulinger. Det kan virke som advarlsene ikke har nådd fram, for antall dødsulykker med moped og motorsykler bare øker i år. Unntaket er at antall ulykker med tohjulinger har gått noe ned.

Fra januar til juli i år har 22 motorsyklister og mopedister blitt drept i trafikken. Det er fem flere enn årets seks første måneder i fjor. Positivt er det da å lese at antall drepte tråsyklister i trafikken er halvert i år til seks fra 14 i fjor.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer