Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Færre får bygge nye boliger

Det var i januar en markert nedgang i igangsettingstillatelser til nye boliger.

 Færre får bygge:  Det var i januar en markert nedgang i igangsettingstillatelser til nye boliger. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
Færre får bygge: Det var i januar en markert nedgang i igangsettingstillatelser til nye boliger. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Antall igangsettingstillatelser til nye boliger 8,9 prosent til 2.498 enheter fra desember 2015 til januar 2016, viser sesongjusterte tall, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB).

«Igangsettingstallene varierer en god del fra måned til måned. Den langsiktige trenden viser en nedgang i antall igangsettingstillatelser mellom februar 2014 og oktober 2014. Det var deretter en lengre periode en økende trend, men fra og med september i fjor har tallet på igangsettingstillatelser igjen sunket», skriver SSB i meldingen.

I tidsrommet februar 2015 til januar 2016 ble det gitt igangsettingstillatelse til 30 900 nye boliger. Det er en økning på 11 prosent sammenlignet med foregående tolvmånedersperiode.
  Andre bygg Tallene viser at bruksareal for andre bygg enn boliger som det ble gitt igangsettingstillatelse til, gikk ned med 5 prosent fra desember 2015 til januar 2016. 

Den langsiktige trenden viser en oppgang i bruksareal til andre bygg fra april 2015 har det vært en økning, men denne avtok i månedene desember 2015 og januar 2016.

Les mer hos SSB.

Flere nyheter Derfor «må» vi ha høy lønnsvekst - Vi tror bunnen i oljeprisen er bak oss
Kan gi mer aggressive rentekutt fra Norges Bank

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media