Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Færre får diabetes type 2

Antall nye tilfeller av diabetes 2 ble redusert med rundt en tredel i løpet av årene mellom 2009 og 2014, viser en studie fra Folkehelseinstituttet.

HELSE: Fysisk aktivitet er en av faktorene som kan ha betydning for utvikling av diabetes type 2. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
HELSE: Fysisk aktivitet er en av faktorene som kan ha betydning for utvikling av diabetes type 2. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 2009 fikk drøyt 16.000 personer diagnosen diabetes 2. Fem år senere var det 11.000 nye tilfeller av det instituttet betegner som en av de store folkesykdommene.

- Derfor er det spesielt gledelig at vi ser en nedgang i nye tilfeller, og at det gjelder alle aldersgrupper, alle utdanningsgrupper og de fleste innvandrergrupper, sier førsteforfatter Paz Lopez-Doriga Ruiz, som er doktorgradsstipendiat ved Oslo universitetssykehus og ved Folkehelseinstituttets avdeling for kroniske sykdommer og aldring.

Hun legger likevel til at de ikke vet om nedgangen er midlertidig og om tallene har gått opp senere, eller om de har fortsatt å gå ned. Ruiz håper derfor arbeidet med årlige oppdateringer kan fortsette.

Totalt fikk 75.000 personer type 2 diabetes i perioden januar 2009 til juni 2014.