Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Færre førskolelærere

Færre enn noen gang ønsker å bli førskolelærere, og i dag er 3000 stillinger for førskolelærere besatt av ufaglærte. Likevel er ikke regjeringen bekymret, skriver Nationen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rekrutteringen til førskolelærerutdanningen svikter, og høyskolene har ikke greid å fylle opp studieplasser. Samtidig er stillinger for styrere og pedagogiske ledere i barnehager besatt av personer uten godkjent lærerutdanning.

Jan S.Levy i Kirke, utdanning og forskningsdepartementet (KUF) sier til Nationen at det antakelig ikke er behov for å opprettholde den høye utdanningskapasiteten, og at det kan være aktuelt å redusere antall studieplasser. En ny rapport viser bl.a. at tilgangen på førskolelærere vil øke på grunn av vekst i antall studieplasser på 80- og 90-tallet. Men dersom rekrutteringsproblemet svekkes ytterligere, kan det få negative utslag, og da blir det et spørsmål for Barne- og familiedepartementet om hva som kan gjøres, understreker Levy.