Færre går arbeidsledig

Antall arbeidsledige falt i februar med 1.000 personer, viser nye tall fra NAV.

LEDIGHETEN FALLER: 3 prosent av arbeidsstyrken, er nå registrert som arbeidsledige hos Nav. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
LEDIGHETEN FALLER: 3 prosent av arbeidsstyrken, er nå registrert som arbeidsledige hos Nav. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Antall arbeidsledige falt i februar med 1.000 personer. 77.400 personer, eller 3 prosent av arbeidsstyrken, er nå registrert som arbeidsledige hos Nav.

For tredje måned på rad ser vi at ledigheten faller. Yrkesgrupper som hadde størst økning i ledigheten under finanskrisen, har nå sterkest nedgang.

Vi ser nå at bedringen i norsk økonomi har ført til økt etterspørsel etter arbeidskraft, sier arbeids- og velferdsdirektør Joakim Lystad i Nav.

Nedgangen i antall ledige fra samme tid i fjor er på 1.400 personer.

På ett år har antall ledige som har søkt jobb i mindre enn fire uker, falt med 7 prosent. På den andre siden blir det flere som har gått ledig i mer enn ett og et halvt år.

- Mange av dem som ble ledige etter finanskrisen, har fortsatt problemer med å komme seg i arbeid, sier Lystad.

- Flere ledige jobber Det er nå langt flere ledige stillinger innen ingeniør- og IKT-fag, bygg- og anleggsyrker og industriyrker enn i februar i fjor. I samme periode har det blitt færre ledige jobber innen kontorarbeid og butikk- og salgsarbeid.

Lavest ledighet er det i Sogn og Fjordane med 2,3 prosent og Rogaland (2,4 prosent). Høyest ledighet har Østfold (3,8 prosent) og Aust-Agder (3,7 prosent).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer