Færre går arbeidsledig

Antall arbeidsledige falt i februar med 1.000 personer, viser nye tall fra NAV.

LEDIGHETEN FALLER: 3 prosent av arbeidsstyrken, er nå registrert som arbeidsledige hos Nav. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
LEDIGHETEN FALLER: 3 prosent av arbeidsstyrken, er nå registrert som arbeidsledige hos Nav. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Antall arbeidsledige falt i februar med 1.000 personer. 77.400 personer, eller 3 prosent av arbeidsstyrken, er nå registrert som arbeidsledige hos Nav.

For tredje måned på rad ser vi at ledigheten faller. Yrkesgrupper som hadde størst økning i ledigheten under finanskrisen, har nå sterkest nedgang.

Vi ser nå at bedringen i norsk økonomi har ført til økt etterspørsel etter arbeidskraft, sier arbeids- og velferdsdirektør Joakim Lystad i Nav.

Nedgangen i antall ledige fra samme tid i fjor er på 1.400 personer.

På ett år har antall ledige som har søkt jobb i mindre enn fire uker, falt med 7 prosent. På den andre siden blir det flere som har gått ledig i mer enn ett og et halvt år.

- Mange av dem som ble ledige etter finanskrisen, har fortsatt problemer med å komme seg i arbeid, sier Lystad.

- Flere ledige jobber Det er nå langt flere ledige stillinger innen ingeniør- og IKT-fag, bygg- og anleggsyrker og industriyrker enn i februar i fjor. I samme periode har det blitt færre ledige jobber innen kontorarbeid og butikk- og salgsarbeid.

Lavest ledighet er det i Sogn og Fjordane med 2,3 prosent og Rogaland (2,4 prosent). Høyest ledighet har Østfold (3,8 prosent) og Aust-Agder (3,7 prosent).

Også i Oslo er ledigheten på 3,7 prosent. Det utgjør 12.392 innbyggere. Størst økning i ledigheten i Oslo er det i helse-, pleie- og omsorgsyrker. Nedgangen er størst for meglere og konsulenter.

(NTB)