Hauglie freder sykelønna og mener trenden er snudd:

Færre går på Nav

Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) gleder seg over at færre mottar helserelaterte ytelser fra Nav. Men antallet som mottar sosialhjelp økte i fjor for femte året på rad.

GLEDER SEG: Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) gleder seg over at antallet på helserelaterte ytelser har gått ned, men møter skepsis hos SV, som viser til at antallet sosialhjelpsmottakere øker. Foto: Berit Roald\NTB Scanpix
GLEDER SEG: Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) gleder seg over at antallet på helserelaterte ytelser har gått ned, men møter skepsis hos SV, som viser til at antallet sosialhjelpsmottakere øker. Foto: Berit Roald\NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Lenge sa vi at to av ti i arbeidsdyktig alder, får penger av Nav. Men dette er ikke riktig lenger. Vi har klart å snu denne trenden, og det er utrolig viktig for den sosiale og økonomiske bærekraften i samfunnet vårt, sier Hauglie til Dagbladet.

Hun viser til statistikk fra Nav som synliggjør at antallet mottakere av sykepenger, arbeidsavklaringspenger og uføretrygd har falt siden 2010, fra et nivå på rundt 18 prosent til 16,9 prosent ved utgangen av fjoråret.

Mens andelen som mottar sykepenger er relativt stabilt, har mottakerne av uføretrygd og arbeidsavklaringspenger falt.

- Dette er veldig gledelige tall. For den enkelte har det utrolig mye å si å komme i jobb. Ofte undervurderer vi jobbens betydning som sosial dimensjon i livet ditt. Og for samfunnet og økonomien har det selvsagt enorm betydning at flere er i jobb, betaler skatt og finansierer velferdsordningene våre, sier Hauglie.

Tvil i SV

Ved utgangen av 2017 var andelen av befolkningen som mottar arbeidsavklaringspenger, på 4,1 prosent. Andelen uføretrygdede var 9,4 prosent.

- Vi har en frisk befolkning, og det er tettere oppfølging av dem som kommer på helserelaterte ytelser. I tillegg står eldre lenger i jobb enn tidligere og sysselsettingsandelen stiger for første gang på mange år, sier Hauglie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer