Vedum-løfte:

- Færre i regjering

Mens Erna Solberg har pålagt offentlig sektor harde kutt, har det i løpet av hennes tid blitt flere i den politiske toppledelsen. Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum lover å gjøre kort prosess hvis han får makta.

VIL KUTTE: Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum vil slanke regjeringsapparatet hvis han kommer til makta. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
VIL KUTTE: Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum vil slanke regjeringsapparatet hvis han kommer til makta. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi må få ned antallet statsråder og vi må få ned antallet statssekretærer, sier Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum til Dagbladet.

- Dårlig ledelse

Da Erna Solberg tok fatt på statsministerjobben kuttet hun i antallet folk i regjeringens innerste krets, sammenlignet med forgjengeren Jens Stoltenberg. Men siden den gang har regjeringsapparatet vokst igjen. For øyeblikket er det 86 personer i landets øverste poltiske ledelse, det samme som da Stoltenberg takket for seg.

Da Fremskrittspartiet var en del av regjeringen utgjorde 92 personer den øverste ledelsen. Etter at Siv Jensen tok partiet ut av regjeringen ble den slanket med to statsråder og tre statssekretærer. Likevel er regjeringsapparatet større nå enn da Solberg inntok statsministerstolen i 2013, viser regjeringens egen oversikt.

I tillegg til de 20 medlemmene av regjeringen, inngår statssekretærene og politiske rådgivere i den politiske ledelsen i departementene.

- Jeg mener det er dårlig ledelse. Det er ekstremt viktig i ledelse at du viser vei gjennom handling. Hvis du mener at man skal spare i offentlig sektor, så må man også spare sjøl, sier Vedum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer