Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Færre kritikkverdige forhold i pelsdyrnæringen

Usikkert om det dreier seg om en varig forbedring.

KONTROLLERT: Mattilsynet har kontrollert nesten hver tredje av de rundt 300 gjenværende pelsdyrfarmene i Norge. Materialet viser at det er fattet vedtak om avliving eller behandling av i alt 26 dyr på fire farmer med i alt 14.600 dyr, noe som utgjør 1,8 promille av de kontrollerte dyrene. 
Illustrasjonsfoto: Alf Ove Hansen / Scanpix
KONTROLLERT: Mattilsynet har kontrollert nesten hver tredje av de rundt 300 gjenværende pelsdyrfarmene i Norge. Materialet viser at det er fattet vedtak om avliving eller behandling av i alt 26 dyr på fire farmer med i alt 14.600 dyr, noe som utgjør 1,8 promille av de kontrollerte dyrene. Illustrasjonsfoto: Alf Ove Hansen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nesten hver tredje av de drøyt 300 gjenværende pelsfarmene i Norge er blitt undersøkt fra midten av november i fjor til 1. april, ifølge Stavanger Aftenblad.

- Vi ser at det er fattet relativt færre vedtak gjennom disse tilsynene enn tidligere. Men perioden er for kort til at det er mulig å konkludere med at det dreier seg om en varig forbedring. Vi forventer at næringen følger videre opp sitt eget fokus på dyrevelferd, sier Solfrid Åmdal, seksjonssjef for dyrehelse og dyrevelferd ved Mattilsynets hovedkontor.

Kontrollørene har lagt spesiell vekt på å undersøke hvor mange syke og skadde dyr det er på farmene. Materialet viser at det er fattet vedtak om avliving eller behandling av i alt 26 dyr på fire farmer med i alt 14.600 dyr. Det utgjør i snitt 1,8 promille av dyrene på de aktuelle farmene.

Resultatene av undersøkelsen presenteres av Stavanger Aftenblad samtidig som Arbeiderpartiets landsmøte skal ta en ny diskusjon om framtida til norsk pelsdyrnæring.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media