Færre øyeskader etter rakettforbud

Ni skader i fjor, 23 året før.

MISTET SYNET: Geir Fossum ble skadet av en rakett nyttårsaften 2005-2006. Skadene førte til at han ble blind på det ene øyet. 
Foto: POLITIET/SCANPIX
MISTET SYNET: Geir Fossum ble skadet av en rakett nyttårsaften 2005-2006. Skadene førte til at han ble blind på det ene øyet. Foto: POLITIET/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Rakettforbudet som ble innført i fjor, har gitt positive resultater. Ved inngangen til 2009 fikk ni personer øyeskader, mot 23 året før.

- Rakettforbudet har hatt en meget positiv effekt. Vi har fått en betraktelig nedgang i antallet alvorlige personskader, og da særlig øyeskader, sier avdelingsdirektør Torill Tandberg i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).

Øyeavdelingene ved landets sykehus meldte om ni øyeskader etter siste nyttårsfeiring, tre av dem alvorlige.

Totalt ble 61 personer skadd av fyrverkeri ved overgangen til 2009, en nedgang fra 155 personer ved årsskiftet 2007/2008.

Skremmende tall

- Det er fortsatt skremmende tall, men noe totalforbud har jeg ingen tro på, sier fagsjef Trond Willard i If Skadeforsikring til NTB.

- Vi må gå ut med mer informasjon om farene ved fyrverkeri, sier Willard videre. Han mener den viktigste årsaken til at det ofte går galt med fyrverkeri, er at folk ikke er edru når de håndterer eksplosivene.

- Dessuten er ikke folk forsiktige nok når de tenner opp bakkefyrverkeri, som jeg anser som like farlig som de ulovlige pinnerakettene, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer