Færre seire og færre millioner

For første gang buttet det på sykkelsetet for Alexander Kristoff i fjor. Buttet gjorde det også i aksjemarkedet.

SOLID PLUSS: Alexander Kristoff berget solid pluss i selskapet sitt, selv om aksjemarkedet var tungt for mange.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SOLID PLUSS: Alexander Kristoff berget solid pluss i selskapet sitt, selv om aksjemarkedet var tungt for mange. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

(Finansavisen:) Alexander Kristoff fikk en herlig revansj da han vant siste etappe av Tour de France i fjor. Frem til da hadde sesongen vært preget av en del uvant motgang. Seieren gjorde at Kristoff kunne gå rimelig fornøyd ut av fjoråret.

Rimelig fornøyd kan han også være med avkastningen i aksjemarkedet. Riktignok gjorde han det klart dårligere enn i 2017 – i likhet med på sykkelsetet. Men Kristoff berget solid pluss i selskapet sitt, selv om aksjemarkedet var tungt for mange.

Lavere inntekter

Kristoff har gradvis bygget opp en aksjeportefølje fra noen hundre tusen kroner i 2013 til den i 2017 passerte et tosifret millionbeløp, etter svært gode resultater i 2016 og 2017 med overskudd på nær 5 millioner begge årene.

Fjorårets aksjeskrell gjorde at Kristoff «bare» tjente 2 millioner kroner i aksjemarkedet.

Men det var ikke bare finansresultatet som ble dårligere. Kristoffs vanlige driftsinntekter gjorde også et dykk, fra 4,9 til 3,3 millioner kroner.

Ved utgangen av fjoråret satt Kristoff med en aksjeportefølje på 11,7 millioner kroner, opp fra 9,6 millioner ett år tidligere. Balansen økte med én million til 12,5 millioner. Av konkrete plasseringer er det kjent at Kristoff er blant aksjonærene i Bjørn Maaseides idrettskjendisdominerte Kraft Bank.

Andre økonominyheter:
Søndagens aksjetips
Trygve Hegnar: Sjakk matt?