MINDRE SIKKERTHETSOPPLEGG FOR RUSSEREN: Obamas Nobel-besøk satte i sving langt større sikkerhetstiltak i hovedstaden enn når Russlands president Dmitry Medvedev ankommer i morgen. Foto: AP/RIA Novosti, Dmitry Astakhov, Presidential Press Service/Scanpix
MINDRE SIKKERTHETSOPPLEGG FOR RUSSEREN: Obamas Nobel-besøk satte i sving langt større sikkerhetstiltak i hovedstaden enn når Russlands president Dmitry Medvedev ankommer i morgen. Foto: AP/RIA Novosti, Dmitry Astakhov, Presidential Press Service/ScanpixVis mer

Færre sikkerhetstiltak for Medvedev enn Obama

Til tross for Moskva-terroren, melder TV2.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Sikkerhetsopplegget rundt besøket til Russlands president Dmitrij Medvedev mandag er langt mindre enn da USAs president Barack Obama kom til Oslo i september.

Det til tross for terrorbombene i Moskva forrige måned, melder TV 2.

Da Obama kom til Norge, ble det satt i gang sikkerhetstiltak flere uker i forveien. Kumlokk ble sveiset fast og 2 500 politifolk var på vakt under besøket, flere av dem hyret inn fra andre politidistrikt.

Dagen før Medvedevs besøk er det derimot lite i Oslos gater som tyder på at en russisk president, som er et antatt terrormål, kommer til byen. Og det blir langt færre politifolk under dette besøket, bekrefter politiet overfor TV 2.

Politiet i Oslo mener de har den sikkerheten som er nødvendig ut fra de trusselvurderingene de har fått, og påpeker at mange av sikkerhetstiltakene ikke kan ses fra gata.

Det påpekes også at sikkerhetstiltakene rundt Obamas besøk var større fordi det var knyttet til Nobels fredspris.

NTB