Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Færre skadd på nyttårsaften: - Kvinner er bedre til å holde avstand og bruke beskyttelsesbriller

Det er første gang på flere år at ingen små barn er skadd i feiringa.

TÅKEFULL OSLO:  
Det ble en tåkefull nyttårsaften for de som hadde møtt opp i Vigelandsparken på nyttårsaften for å se på rakettene.
Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
TÅKEFULL OSLO: Det ble en tåkefull nyttårsaften for de som hadde møtt opp i Vigelandsparken på nyttårsaften for å se på rakettene. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Færre har fått alvorlige øyeskader som følge av oppskyting av fyrverkeri på nyttårsaften.

I fjor ble 15 personer lagt inn på sykehus med øyeskader som følge av oppskyting av fyrverkeri, mens 13 personer ble skadd under årets nyttårsfeiring.

I 2013 ble sju personer alvorlig skadd, mens kun fire ble lagt inn på sykehus med alvorlige skader i år. Fire av de tretten som ble skadd, fikk skadene som følge av bruk av bakkebatterier.

- Det er en liten reduksjon i det totale antallet, og en enda større reduksjon i antallet alvorlig skadde, opplyser overlege Nils Bull ved Haukeland universitetssjukehus.

Han har samlet inn tall over hvor mange som er behandlet for øyeskader fra sykehus over hele landet fra de første timene inn i det nye året.

- Det er også svært gledelig at det ikke er små barn som er innlagt. Det er heller ingen kvinner som er skadd, noe som viser at kvinner er bedre til å holde avstand og bruke beskyttelsesbriller, sier Bull.

I fjor ble et barn og to kvinner behandlet for øyeskader på sykehuset, ifølge Bull. (NTB)

Lik Dagbladet på Facebook