Færre søker asyl i Norge

Men høyere andel søkere får ja på sine søknader.

FÆRRE ASYLSØKERE: Direktør i Utlendingsdirektoratet (UDI) Frode Forfang konstaterer at det har vært færre asylsøkere til Norge så langt i år sammenliknet med i fjor.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
FÆRRE ASYLSØKERE: Direktør i Utlendingsdirektoratet (UDI) Frode Forfang konstaterer at det har vært færre asylsøkere til Norge så langt i år sammenliknet med i fjor. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tallet på asylsøkere i Norge har falt med 5 prosent i årets ti første måneder sammenlignet med samme periode i fjor. Samtidig får en høyere andel av søkerne ja på sine søknader.

I fjor kom det 10 344 asylsøkere til Norge i løpet av årets ti første måneder. I år har tallet falt til 9 834.

Samtidig opplever både Sverige og Danmark en voldsomt vekst i asylsøkertallene. Så langt i år har Sverige mottatt nesten 70 000 asylsøkere og Danmark nesten 13 000. Det er første gang på et tiår at Danmark får flere asylsøkere enn Norge.

Til neste år anslår Migrationsverket i Sverige at det kan komme opp mot 105.000 asylsøkere og danskene venter om lag 20 000. Familiegjenforening kommer i tillegg. I Norge er det til sammenligning ventet 11.000 asylsøkere neste år.

Sverige i en særstilling Direktør Frode Forfang i Utlendingsdirektoratet (UDI) sier Sverige står i en særstilling i Europa.

- Sverige har lenge fått vesentlig flere asylsøkere enn Norge. I europeisk sammenheng er det Sverige som står i en særstilling, skriver han i en epost til NTB.

Økningen i Danmark er en ny trend, ifølge UDI-direktøren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer