Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Færre tatt av fotobokser, men bøtene økte kraftig

Selv om færre sjåfører ble tatt i landets fotobokser i fjor, økte summen som havnet i statskassen med 24 prosent til tett oppunder en kvart milliard.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til sammen ble 157.468 bilister fanget av UPs kameraer langs veiene i fjor. Det er rundt 2.000 færre enn åre før, skriver Bergens Tidende. Det var noe færre beslaglagte førerkort i 2017, sammenlignet med året før: 787 mot 844.

Likevel økte altså beløpet bilistene måtte ut med markant. 241 millioner kroner i bøter er 47 millioner mer enn i 2016. Men politiet er ikke ute etter størst mulige inntekter.

– Nei, nei, målet vårt er ikke å dele ut mest mulig bøter, sier Vivi-Ann Haukås, som leder etatens senter for automatisk trafikkontroll (ATK).

– I arbeidet vårt tenker vi ikke på antall millioner i bøter eller hvor mange som blir tatt. Fokuset vårt er trafikksikkerhet, å få ned farten og dermed redusere både ulykker og alvorlighetsgraden ved ulykker, sier hun. Haukås trekker fram to faktorer som kan forklare økningen i ATK-inntektene.

– Én faktor kan være at bøtesatsene gikk opp i fjor. Tallet kan også være en indikasjon på at flere tas for alvorligere overtredelser.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!